RAB -/ SUNDHEDSREGISTRERET AKUPUNKTØR, MEDLEM AF PRAKTISERENDE AKUPUNKTØRER & SYGEPLEJERSKE LINE JENSEN
Blog
nov 12

Abort, dødsfødsel og Fertilitet

En lang beretning om en dødsfødsel, 2 aborter, et langt fertilitetsforløb som endte ud i en følsom graviditet med en lykkelig slutning.

Aldrig i mit liv havde jeg forestillet mig, at barn nummer to skulle blive sådan en kamp at få. Vores datter fra 2013 kom lige efter p-pillestop, nem graviditet og fødsel. I juni 2015 gik vi i gang med nummer 2, som desværre endte ud i en dødsfødsel i uge 24 fosterdød i maven, kaldte lægerne det. Meget hårdt og svært for os, men vi ville hurtigst muligt i gang igen, da ønsket om endnu et barn var stort.

2 aborter skulle vi igennem i uge 8 begge gange, den ene graviditet var via selvbetalt insemination, da jeg var så desperat i mine tanker. Alt gjorde vi, vitaminer i stride strømme, ægløsningstests, prøvede generelt at være sund på alle leder og kanter for at opnå denne graviditet. Alle spørger efter tabet af vores datter i uge 24, hvornår der kommer en ny og det stressede mig bare endnu mere, da jeg og vi følte os ensomme i kampen med fertilitet samt en sorg over den datter, vi ikke fik lov at beholde. Det er virkelig et emne, som er så følsomt, at man holder fascaden og holder det bag hjemmets 4 vægge.

Efter den seneste abort i februar 2017 beslutter jeg mig for at kontakte gynækolog Stine Fürst, som der er 3 måneders vente tid til. Stine tjekker mig og finder ud af, der er æg nok, dog lider jeg af progesteronmangel, som gør man ofte taber graviditeten inden uge 12. Hun henviser mig til Akupunktør Line for at få skabt noget balance og støtte til min krop som vel til min psyke. 

Jeg starter hos Line i juni 2017 efter anbefaling fra Stine Fürst. Line har især fokus på at få nedbragt min stress og få min krop i balance. Line afprøver en ny metode til at få gamle traumer ud af kroppen på til at starte på samtidig med, at jeg hver gang får NADA nåle. Udover nåle er Line også rigtig stærk i, hvorledes man ellers kan støtte op om kroppen og psyken, så jeg prøver så vidt muligt at spise tilberedt mad og drikke te til mine måltider efter hendes anbefalinger. Efterfølgede får jeg nåle alt efter, hvor jeg er i min cyklus og nogle nåle, som skal hjælpe mine æg.

I september måned beslutter jeg at blive insemineret af Stine, men det viser sig, at jeg ikke har ægløsning i den måned og jeg er rystet og ked af det. Jeg er lidt i chok og panik over den manglende ægløsning og taler mine muligheder igennem med Line. Jeg ønsker inderligt, at vi kunne lave en ØKObaby derhjemme med Lines hjælp, alle tanker og følelser bliver vendt med Line og jeg får troen på, at det nok skal lykkes os. Så jeg beslutter, at vi fortsætter med at prøve derhjemme samtidig med, at jeg bliver konsulteret omkring ægløsning af Stine og mine ugentlige konsultationer hos Line.

Sørme så bliver jeg gravid i oktober af os selv og det er meget glædeligt og følsomt. Line hjælper med et helt specielt abortprogram, som støtter op om min krop, så vi forhindrer en abort eller for tidlig fødsel. Hele programmet følger jeg hver uge indtil den uge, hvor vi tidligere har mistet dvs i uge 24.

Gennem hele graviditeten har der været mange milepæle, jeg skulle igennem og alt det følsesmæssige er blevet vendt med Line, da det har været en meget følsom graviditet. For mig har det været alt afgørende, at jeg har haft Line til at støtte min graviditet fysisk med nåle, så vi undgik abort samt min psyke, som blev styrket af NADA nåle for slet ikke at glemme alle de gode snakke og opmundring jeg har haft ved at gå hos Line. Hun har altid mange gode indspark til, hvordan man komme igennem udfordringer i ens graviditet, som for mig især handlede om det psykiske.

Mit valg af fødested blev hjemmefødsel, det gav for mig mest mening og det jeg følte mig mest tryg ved. Så i en af de varmeste dage i slutningen af juli 2018, kom vores søn til verden 41+5.

Det har været en lang og sej proces i 3 år at kæmpe for barn nr 2, men jeg føler mig taknemmelig over at møde Line, som i den grad har hjulpet mig til en graviditet og fulgt mig til døren til fødslen for 9 måneder er lang tid, når psyken spiller en et pus.

Christina