RAB -/ SUNDHEDSREGISTRERET AKUPUNKTØR, MEDLEM AF PRAKTISERENDE AKUPUNKTØRER & SYGEPLEJERSKE LINE JENSEN
Blog
nov 12

Diskusprolaps


Påskemorgen, en time inden jeg skulle holde påskegudstjeneste med dåb og fuld kirke, fik jeg så ondt i ryggen at jeg hverken kunne stå eller gå. I 3 måneder inden havde jeg haft ondt, men ikke så meget at jeg ikke kunne arbejde eller føre et næsten normalt liv. Men nu var den helt gal, min mand måtte ringe til provsten og sige jeg ikke kunne holde gudstjeneste og derefter til lægevagten. Lægevagten kom efter nogen timer, hvor jeg bare lå og ikke kunne røre mig uden det gjorde vandvittigt ondt. Han mente det var en diskusprolaps, men der var ingen røde flag, jeg havde bare mange mange smerter men kun i ryggen. Jeg fik tramadol og da den virkede kunne jeg igen bevæge mig lidt omkring.
Tirsdag (mandag var 2. påskedag) var jeg til min egen læge og kiropraktor, jeg kørte selv bil, da jeg kunne klare mig med panodil og ibuprofen, jeg blev henvist til fysioterapeut og indstillet til en scanning og kiropaktoren fik også hjulpet lidt. Torsdag gik det helt galt igen, nu strålede det ned i benet, jeg kunne intet, min mor kom og fik mig ud i bilen og kørt til lægen, hvor jeg hurtigt kom ind og ligge, det var helt galt, men igen ingen røde flag, blot mange smerter, jeg fik nogle flere tramadol og klorzoksasion. Fredag blev jeg kørt til Fysioterapi, Macenzie øvelser var vejen frem, en gang i timen og så ellers hvile, hvis ikke det skulle være en operation, men det skulle scanningen vise.
Ugen efter begyndte jeg hos Line med akupunktur, samtidig med jeg gik til kiropraktor, alt blev jeg kørt og hjulpet rundt til, jeg kunne intet selv, min mor eller mand gav mig tøj på, jeg skulle hjælpes når jeg skulle op fra toilettet, jeg havde så mange smerter, men kunne mærke det langsomt gik fremad. Kiropraktoren kunne rykke det på plads og spænde musklerne ud og Akupunkturen kunne gøre mig næsten smertefri i nogen timer, da der var gået 2 uger trappede jeg ud af al morfin, da jeg både blev rundtosset og ikke kunne spise, derudover måtte jeg ikke kører bil. Jeg lå meget, lavede øvelser og holdt mig i gang ved at gå korte ture. Langsomt gik det fremad.
De følgende 2 uger gik med træning, akupunktur og kiropraktik. Den 1. maj blev jeg endelig scannet, jeg havde stadig smerter og jeg kunne ikke selv køre helt til Søborg. 2 dage efter scanningen blev jeg ringet op af min læge, der var blevet ringet op af hospitalet om at de var klar til operation med det samme, da jeg havde en almindelig diskusprolaps og en hvor det var helt galt, diskussen var gået i stykker to steder og nerverne hang ud, de mente at jeg skulle komme med det samme da jeg nok hverken kunne gå eller stå. Men dagen før havde jeg været sammen med vores læge i Tivoli, godt nok havde jeg ikke siddet ned det meste af dagen, men jeg havde holdt til det, så vi blev enige om at det med operation ikke lige var aktuelt, men at jeg skulle fortsætte træning og behandlinger. Jeg blev henvist til reumatologisk afdeling på Køge sygehus, så jeg kunne få mere information og vejledning.
Jeg genoptog mit arbejde på deltid en måned efter jeg var blevet sygemeldt, jeg var delvist sygemeldt i 4 måneder, dette kunne have været kortere hvis ikke det var fordi sommerferien kom i vejen og jeg skulle være alene i pastorartet, hvilket jeg ikke kunne overskue, da jeg aldrig ved hvor mange begravelser der byder sig til i løbet af en uge, og flere begravelser på en ugen ville jeg ikke kunne magte på daværende tidspunkt, derfor var jeg delvist sygemeldt indtil min kollega var tilbage fra ferie.
De sidste 3 måneder har jeg haft et tilbagefald, hvor jeg var hos Akupunktur, Kiropraktor og forbi reumatologisk afdeling, for at være sikker på at det ikke var diskusprolapsen det var galt med igen, det var det heldigvis ikke, men blot et facetled der havde sat sig fast.
Kombinationen af akupunktur, kiropraktik og træning, har hjulpet både med det lange seje træk med at blive rask, men de akutte smerter er blevet afhjulpet af akupunktur både med nåle ved behandlinger og ved kugler på fingrene, til at trykke på for at afhjælpe smerterne i hverdagen.
Jeg håber at jeg aldrig får så mange smerter i ryggen igen, men hvis det sker kender jeg også den løsning som kan hjælpe mig, akupunktur, kiropraktor og træning.

Jane Melcher